Autors Komentāri: 60
Ja tu pazīsti sevi un pazīsti savu pretinieku, tev nav jābaidās kaut par simts cīņu iznākumu. Ja tu pazīsti sevi, bet nepazīsti savu pretinieku, uz katru uzvaru būs arī viens zaudējums. Ja tu nepazīsti ne sevi, ne pretinieku, tu tiksi sagrauts katrā kaujā. -- Sun Tzu \"The Art of War\"

Lai arī Maiks Rīds ir publicējis sevis novērotos diskusiju forumu cīnītāju tipāžus jau pirms krietna laika, tomēr tie joprojām ir aktuāli un, neskatoties uz valodu un tautību atšķirībām, liekas, ka interneta subkultūra atkārto sevi pēc vieniem un tiem pašiem likumiem.


datuve.lv
2008-07-29 05:38:22

Trakā Mašīnrakstītāja. Viņas cīņas stratēģija ir noslīcināt savus pretiniekus, radot dusmīgu vārdu plūdu cunami. Viņa ir pilnīgi imūna pret izmalcinātību un atzīst jebkura argumenta tikai visvienkāršāko būtību. Neiedziļinoties sava pretinieka argumentu jēgā, viņa noliec galvu un izšauj garus, nesakarīgus ziņojumus, pilnus ar gramatikas un faktuālām kļūdām. Taču tipiskai Trakajai Mašīnrakstītājai pietrūkst izturības, un ja citi cīnītaji spēj atvairīt pirmo uzbrukuma vilni, viņa drīz nogurst un atstāj cīņas lauku.
2008-07-29 05:38:46
Cīnītāji bieži novērtē par zemu Toksiskās Vecmāmiņas cīņas spējas. Viņa spēj būt ļoti agresīva un ņemot vērā godbijību un cieņu, ar kādu pieņemts izturēties pret veciem cilvēkiem, ne tikai piesaista sev sabiedrotos, bet pat viņas ienaidnieki cenšas neizmantot savus spēcigākos ieročus pret viņu. Apdomīgi Cīnītāji izvairās no konfrontācijas ar Toksisko Vecmāmiņu, jo sakāve nes kaunu, bet uzvara nedara godu.
2008-07-29 05:39:10

Gramatiķis parasti nespēj dot jūtamu ieguldījumu diskusijā un viņa rīcībā ir tikai daži efektīvi ieroči. Lai to kompensētu viņš vērš uzmanību uz pretinieka pareizrakstības un gramatikas kļūdām. Gramatiķa acīmredzamā vājuma dēļ vairums Cīnītāju viņu ignorē.
2008-07-29 05:39:27

Cīsiņš ir ļoti jūtīgs jaunietis. Un viņu sadusmo un reizē apbēdina tas, ka ikviens nav tikpat jūtīgs, kā viņš. Atzīts vīriešu feminists, viņš izturas cik vien iespējams piesardzīgi pret visiem anti-progresīviem viedokļiem. Lai arī viņš reti nonāk saskarē ar strādnieku šķiru, tomēr skaudri izjūt sāpes, ko rada apspiešana. Savas dabiskās neiecietības dēļ Cīsiņš ir viegli izprovocējams uz cīņu. Iespiests stūrī, viņš izrāda tendenci uz skaļiem dusmu izvirdumiem.
2008-07-29 05:39:43
pirmais - Ensha tik bez tām kļūdām :D
2008-07-29 05:39:49

Propellergalva zin gandrīz visu, ko ir iespējams zināt par datoriem un internetu, un ir patiesi izbrīnīts, ja jūs nezinat. Bieži nesakarīgs un neveikls Cīnītājs, bet tomēr diezgan bīstams, jo uzsitot pa pāris taustiņiem, var parvērst jūsu datoru par kūpošu lūžņu kaudzi.
2008-07-29 05:40:00
Diplomāts iespraucas karstos disputos, pieņemot ka Cīnītaji gaidīs un augstu novērtēs viņa objektīvo un augstākā mērā saprātīgo starpniecību. Galu galā viņš saņem, ko pelnījis.
2008-07-29 05:40:17


Ļaunais Klauns ir ātrs uz jokiem, bet viņa zobgalības vienmēr ir asas. Viņam nepietiek pacietības padziļinātām diskusijām un viņš bieži pārtrauc nopietnus foruma dalībniekus liekot priekšā neatbilstošus sarunas tematus, bezjēdzīgas asprātības un improvizētus komentārijus. Vislielāko baudu viņam sagādā izsmiet un pazemot vājākus Cīnītājus ar saviem asprātīgajiem uzbraucieniem. Nebūdams sevišķi varens Cīnītājs, Ļaunais Klauns mēģinās izvairīties no sakāves savus pretiniekus apsūdzot humora izjūtas trūkumā.
2008-07-29 05:40:33
Ksenofobs parasti ir ilgtermiņa diskusiju foruma dalībnieks un uztver forumu kā savu privātu teritoriju. Viņa attieksme pret jauniem foruma dalībniekiem ir, kā pret garīgi nepilnvērtīgiem vai pat tādiem, kuriem ir kriminālas noslieces. Ksenofobs izturas pret viņiem ar aizdomām un visžēlīgu augstprātību. Ja kāds Jaunulis izrāda pārdrošību izdarīt kritiskas piezīmes par foruma sociālo dinamiku vai apšauba dominējošos viedokļus, Ksenofobs izvērš mežonīgu uzbrukumu.
2008-07-29 05:40:44
Pionieris ir konstruktīvs un pozitīvs Cīnītajs, kurš mēģina piedāvāt oriģinālus sarunu tematus, noderīgu un būtisku informāciju. Viņa sniegtā informācija satur citātus un linkus, tādā veidā veicinot sakarīgu diskusiju. Pionieris Internetu uztver kā rosinošu, attīstošu un vienlidzīgu vidi, kur domājošiem un inteliģentiem cilvēkiem no visas pasaules apmainīties ar idejām un informāciju. Viņš atklāti neuzbruks, bet taktiski kritizēs šķeltnieciskus komentārijus, nepamatotus uzbrukumus un stulbu pliekanumu. Viņš ir vienmēr laipns un izpalidzīgs pret Jaunuli un aizstāvēs viņu pret uzbrukumiem. Ļaunais Klauns, Mērglis un Rupeklis izjūt pret viņu indīgu, intensīvu naidu. UZMANĪBU: Dažreiz Viltvārdis vai Ļaunais Klauns ir nomaskējušies par Pionieri. Dažreiz Pionieris var kļūt par Džekilu un Haidu.
2008-07-29 05:40:58

Kādreiz tas bija mierīgs un produktīvs forums, bagātīgs derīgas informācijas avots. Tad kādu dienu pilnīgi bez brīdinājuma Godzilla cēlās no dzelmes un pūta savu verdošo elpu uz visu kas stājās ceļā. Cīnītāju falanga mobilizējās cīņai pret monstru, tikai lai tiktu sadragāti, gluži kā rotaļu tanki, zem Godzillas varenajām kājām. Godzilla drīz reducēja forumu par fleima apmaiņas vietu. Un tad, tik pat pēkšņi kā parādījies, viņš atkāpās atpakaļ dzelmē un atstāja visus trīcošus no domas vien, ka viņš varētu atgriezties. Dzīve tīklā vairs nekad nebūs tāda, kā agrāk. Skumji, bet izdzīvojušie tīkla pilsoņi bieži kļūst par Ksenofobiem.
2008-07-29 05:41:13

Taure saceļ trauksmi par katru un ikvienu paranoidālu konspirācijas teoriju, federālā Lielā-Brāļa shēmu, interneta krāpšanu un pēdējo datorvīrusu. Neviena \"melno helikopteru\" trauksme nav tik absurda, neviena pilsētas leģenda tik neticama, lai viņš to nepasniegtu kā apstiprinātu faktu ( AR LIELAJIEM BURTIEM un daudzām izsaukuma zīmēm). UZMANĪBU: Dažreiz Ļaunais Klauns vai pats Taure var sacelt viltus trauksmi vienkārši lai radītu jukas.
2008-07-29 05:41:26

Rupeklim patīk radīt nepatikšanas tāpēc... tāpēc... vienkārši tāpēc ka. Šis Cīnītāja paveids gandrīz viemēr ir jauns un vīriešu dzimuma. Tā, vienkārši, varētu būt hormonu radīta problēma.
2008-07-29 05:41:38
Lai arī Kon-fu Meistari ir ļoti spēcīgi Cīnītāji, viņi parasti izvēlas necīnīties. Daudzi vājāki Cīnītāji maldina sevi ar domu, ka viņi ir kara mākslas meistari, bet tikai daži tādi ir. Īsts Kon-fu meistars skaidri apzinās savu pārākumu un tāpēc nereaģē uz sīkām provokācijām. Ja viņu piespiež cīnīties, viņš ātri sagrauj savu pretinieku ar iznīcinošiem triecieniem.
2008-07-29 05:41:57

Aizskārtā Nevainība sargā savu škīstumu, nevar atbalstīt rupju valodu un nespēj panest tiešas norādes uz intīmām ķermeņa funkcijām. Šī digitālā aktrise ir ļoti vāja Cīnītāja un ir iecienīts mērķis Rupeklim, Mērglim un Ļaunajam Klaunam. Tomēr vienmēr var paļauties, ka Cīsiņš un Toksiskā Vecmāmiņa nāks viņai palīgā.
2008-07-29 05:42:09
Kā foruma dalībnieks Džekils un Haids vienmēr spēlē pēc noteikumiem un ir sirsnīgs un izpalidzīgs - tīkla paraugpilsonis. Līdz kādu dienu noiet no sliedēm un uzsprāgst bez brīdinājuma. Negaidīts, kā zibens spēriens no skaidrām debesīm, viņa uzbrukums var likt bēgt pat vissīkstākajiem Cīnītājiem, un bieži paiet zināms laiks lai apdullinātie pretinieki spētu noorganizēt pretuzbrukumu. Pēkšņo Džekila un Haida uzvedības maiņu var izraisīt psihoze, PMS, lejupslīde finansu tirgū, pēkšņa sievasmātes vizīte vai arī smagas dzeršanas periods.
2008-07-29 05:42:21
Vientuļnieks neiziet no mājas pārāk bieži un sociālā izolācija var likt viņam iesaistīties cīniņos tikai dēļ kontakta ar cilvēkiem. Līdzjūtība saka priekšā, ka mums nevajadzētu pārāk ņemt pie sirds viņa dīvainības. Tomēr Vientuļnieks var būt ļoti negants. Atcerieties, viņam nekā labāka nav ko darīt. UZMANĪBU: Ja Vientuļnieks ir vienlaikus arī Propellergalva, viņš var atriebties ņemot palīgā e-pasta bombardēšanu, anonīmu masveida spama izsūtīšanu, elektronisko novērošanu u.c.
2008-07-29 05:42:33
Terapeits spēj specīgi krist uz nerviem un tāpēc ir ārkārtīgi efektīvs Cīnītājs. Tā vietā lai veiktu frontālu uzbrukumu, viņš mēģina pārbīdīt fokusu uz pretinieku psiholoģisko motivāciju un problēmām. Viņš brīvi spriedelēs par citu Cīnītāju personībām, vājajām vietām un attiecībām, bet gandrīz nekad neapspriedīs strīda tematu. UZMANĪBU: Ļaunais Klauns vai Viltvārdis bieži maskējas kā Terapeits.
2008-07-29 05:42:51
Dumpinieks bez Iemesla. Viņa bērnišķīgais un dziļais naids pret autoritātēm rosina nejaušos un šķietami nepelnītos uzbrukumus pret foruma īpašniekiem, Adminiem, Auklēm ikvienu citu, kurš mēģina diskusiju forumā nodrošināt kārtību un pieklājību. Viņš jūtami atšķiras no Dumpinieku Līdera ar to, ka vienīgais iemesls, kas viņu vada ir īgnums paša īgnuma dēļ. Tāpēc viņam reti izdosies inspirēt vispārēju dumpi. Savos biežajos un nesekmīgajos uzbrukumos iedibinātajai kārtībai viņš bieži citēs Bībeli vai Konstitūciju lai pabalstītu savus nesakarīgos argumentus. Viņš nekad nelasa foruma noteikumus un skaļi nosauc par fašismu jebkādus mēģinājumus nodrošināt kārtību.
2008-07-29 05:43:02